ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | L’endemà de la independència
4455
post-template-default,single,single-post,postid-4455,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

01 feb 2006 L’endemà de la independència

Diversos autors imaginen què passaria si Catalunya digués “adéu” a Espanya

«En el marc dels actes d’aquest vint-i-cinc aniversari de la independència de Catalunya, demà s’inaugurarà a Madrid la Universitat Jordi Pujol i Soley, creada per la comunitat autònoma madrilenya…»

Francesc Marc Álvaro

«I en el meu cas, és encara més fàcil: la independència no trigarà gaire, però trigarà prou perquè jo no la visqui des d’aquest món…»

Oriol Bohigas

«Estaven segurs del pasa a fer? N’havien calculat tots els riscos? Compte que podia convertir-se en una bullanga de proporcions colossals. A més que podia acabr portant-los a fer el ridícul més espantós un altre cop. Com l’any 1931…»

Josep Cuní

«Una Catalunya independent serà una potència geopolítica a la Mediterrània occidental. Vet aquí les resistències dels nostres veïns per impedir la nostra consolidació com a Estatut…»

Hèctor López Bofil

«Joan Laporta organitza una botifarrada pel soci, decreta el canvi de la samarreta blaugrana per la quatribarrada, i afirma que la República Catalana és l’expressió del projecte nacional de la junta que presideix…»

Miquel Porta Perales

«D’acord amb els precedents històrics, la proclamació de la independència l’ha feta qui fins ara és president de la Generalitat, Sr. Felip Puig, flanquejat al balcó de la Generalitat pel cap del govern autonòmic, Sr. Puigcercós…»

Valentí Puig

«Nosaltres no ens hem d’embolicar pas amb les paraules o els eslògans que haurem d’utilitzar el dia següent de la nostra independència efectiva. Sobirania?: digueu-ne com vulgueu…»

Xavier Rubert de Ventós

«No serem ni més feliços ni més desgraciats. Simplement, haurem de canviar l’eix dels nostres debats. No en tindrem prou de tenir un bon lloc en el rànquing espanyol…»

Albert Sáez
Editorial: L’esfera dels llibres (2006)
Pàgines: 188
ISBN: 84-9734-406-5