ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Perfil
37
page-template-default,page,page-id-37,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Em dedico a escriure enmig del soroll. Pregunto i repregunto. És quan bado que hi veig clar. Penso, com Joan Fuster, que “tota convicció -convicció seriosa- se us convertirà en prejudici per a les conviccions ulteriors”. 

Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1967.

 

L’any 1979, quan encara anava a l’escola, vaig començar a col·laborar en la premsa comarcal de la meva ciutat. Més tard, em vaig llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Sóc columnista del diari La Vanguardia, de la revista cultural Serra d’Or, i del diari digital Nació Digital. Col·laboro al programa radiofònic El món a Rac1.

 

Compagino aquesta tasca professional amb la docència del Periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona).

 

He treballat de redactor polític, cap d’Opinió i columnista al diari Avui, i d’articulista a El Observador i El Mundo de Cataluña. També vaig dirigir durant dos anys la revista mensual Cultura, editada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Des de 1989, segueixo els avatars de la política catalana i espanyola i els seus protagonistes.

 

He obtingut el Premi Nacional de Periodisme, el Premi Recull, el Premi Serra i Moret, i el Premi Ibàñez Escofet, entre d’altres guardons.

 

El meu darrer llibre és Assaig general d’una revolta (2019), editat en català i castellà. He publicat altres llibres, com  Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya (2015), Entre la mentida i l’oblit. El laberint de la memòria col·lectiva (2012), Els assassins de Franco (2005), Ara sí que toca! El pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol (2003/2014), Una política sense país (2005), Per què no engeguem la política? (1999) i Què pensa Pasqual Maragall (1998). També he participat en diverses obres col·lectives de temàtica sociològica, política, històrica i literària.

 

Dirigeixo la col·lecció ‘Magma’ de llibres d’assaig d’actualitat de l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA).

Pots descarregar el meu currículum en pdf fent clik AQUí