ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Conferències i xerrades
43
page-template-default,page,page-id-43,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Aquestes són algunes de les conferències i xerrades realitzades per Francesc-Marc Álvaro durant els darrers temps. Si esteu interessats en aquests temes o desitgeu proposar una intervenció sobre alguna altra qüestió que sigui del vostre interès, podeu comunicar-ho mitjançant l’apartat Contacte d’aquesta mateixa web.

 

El desempat Catalunya-Espanya

Una visió clara del moment agudament crític de les relacions entre Catalunya i els poders espanyols, en un escenari europeu de crisi i transformació de sobiranies que descol.loca tothom  i quan el món catalanista té el gran repte d’arribar als sectors de la societat catalana que encara viuen d’esquena a la realitat nacional.

 

La memòria col.lectiva, passat contra present

Una reflexió a fons sobre el sentit que té la memòria col.lectiva en la gestió del nostre present i en la construcció de les nostres identitats individuals i nacionals. Contra la mal anomenada memòria històrica, sovint convertida en simple propaganda, ens cal comprendre la complexitat dels fets que ens han precedit i la relació especial que establim amb el record i amb l’oblit.

 

Periodisme, un decàleg en temps de twitter

El món de la comunicació i el del periodisme en especial viuen una etapa apassionant en la qual allò vell i allò nou se solapen i desconcerten els professionals, els empresaris del sector i el públic. Vivim en democràcies basades en la representació mediàtica non-stop de la política i de la vida, un espai en el qual valors com la llibertat, la responsabilitat, la participació, la intimitat o la veritat són assetjats des de diversos fronts.