ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Sort de la Motis
4493
post-template-default,single,single-post,postid-4493,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

07 nov 2011 Sort de la Motis

Dissabte no vaig assistir a cap acte electoral, em vaig estimar més anar al Coliseum a escoltar l’andrea Motis, la joveníssima estrella de jazz que aconsegueix fer-te oblidar, per una estona, els inquietants auguris econòmics del professor Niño-becerra i les dosis indigeribles de cinisme de certs candidats i candidates. Amb només setze anys i envoltada de mestres com Joan Chamorro o el gran Ignasi Terraza al piano, aquesta noia formada a la Sant Andreu Jazz Band (bravo per l’excel·lent treball!) va portar-nos al territori de la felicitat pura, no la que vol vendre’ns Rajoy quan promet que “serem feliços” si ell governa, sinó la que prové de l’art que crema. A la platea, hi vaig veure el president Maragall, i això em va fer pensar –esberlat com estava per la veu de la Motis– en algunes coses que tenen i no tenen a veure amb les eleccions.

I vaig pensar en l’assemblea de Catalunya, l’organisme unitari de l’oposició a Franco, que va néixer fa quaranta anys i que avui serà recordat en un acte a l’església de Sant Agustí Nou. “Llibertat, amnistia i Estatut d’autonomia” va ser el crit d’aquells anys. Ara, un col·lectiu impulsor d’una nova Assemblea vol actualitzar el darrer concepte de l’eslògan i posar-hi la “independència”. De la nostàlgia al somni, un periple legítim, potser necessari. Però no s’ha d’obviar que, el 20-N, els indígenes donarem la major part dels nostres vots a Rubajoy. “Som un país rar de collons”, sentencia un pare de la pàtria. Té raó. Sort en tenim que, de tant en tant, també broten flors de llum com l’Andrea Motis.

Etiquetes: