ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Savis, artistes
4501
post-template-default,single,single-post,postid-4501,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

13 nov 2011 Savis, artistes

Diu que hi ha una colla de savis, artistes i assimilats que havien fet costat a Zapatero i ara demanen el vot per Esquerra Unida, els postcomunistes, formació encara defensora de règims com el de Castro. Ells, aquests homes i dones de la cultura, es veu que van quedar molt decebuts amb el president socialista que ara surt d’escena. Molt i molt, pobrissons. Aquests creadors, pensadors i guies espirituals del progressisme espanyol havien tingut una gran fe en les receptes del PSOE de l’any 2004. I la fe, és clar, és el primer que es perd quan hom aspira a una o altra forma d’absolut.

Pérez Rubalcaba, tot i que fa moltíssims esforços per caure simpàtic, no mereix l’adhesió dels professionals del compromís. Per ells, el compromís únic, homologat i de debò és el seu, el que passa per les seves causes nobles i perfectes. Per entendre’ns, és compromís denunciar la manca d’assistència sanitària universal que pateixen molts ciutadans dels EUA, però no és compromís esmentar les terribles condicions de vida de la població sotmesa a les tiranies criminals de Síria, l’iran o Corea del Nord.

Si es tracta de les coses de casa, el seu compromís encara és més relatiu. Aquests esperits tan delicats, per exemple, són solidaris amb el dret a decidir de qualsevol poble llunyà (sobretot llatinoamericà, africà o asiàtic) mentre callen com a morts sobre la sort de les nacions que tenen precisament més a la vora. Recordeu aquesta gent tan compromesa amb els febles fent costat als catalans en el combat pel nou Estatut i per un finançament més just?

Etiquetes: