ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Els Roper al Govern
7302
post-template-default,single,single-post,postid-7302,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

18 mar 2022 Els Roper al Govern

A Catalunya, governen els Roper. Per aquells que no siguin boomers, explicarem de qui parlem. Als anys setanta, George i Mildred Roper eren els personatges secundaris d’una sitcom britànica de molt èxit, titulada a Espanya Un hombre en casa. Van generar un spin-off, també molt popular, que tenia com a eix les peripècies d’aquest matrimoni, que estava sempre a matadegolla. Els Roper no se suportaven, però la possibilitar de divorciar-se no entrava en els seus plans. Les seves desventures i retrets ens feien riure. Els desacords constants dels Roper catalans –el matrimoni d’ERC i Junts a la Generalitat– ens fatiguen, ens desanimen i ens avorreixen.
nbsp;
Les declaracions malcarades de Gabriel Rufián sobre els contactes de l’entorn de Carles Puigdemont amb persones més o menys properes al poder a Rússia han donat lloc a una nova topada entre dirigents d’ERC i de Junts. La cosa s’ha tancat amb unes disculpes a mig gas de Rufián mentre la ciutadania comprova, una vegada més, com s’arriben a detestar els socis que avui tenen la responsabilitat de dirigir l’autogovern. Per què no trenquen d’una vegada?, es demana tothom. Perquè són com els Roper, responc jo: s’han acostumat a l’intercanvi diari d’invectives. Que això sigui un espectacle o que danyi la institució és una cosa que no els preocupa.
nbsp;

ERC pot contemplar eventuals alian­ces amb comuns i PSC; Junts no té alternativa

nbsp;
Tamara Tenenbaum, a El fin del amor, cita els treballs d’Eva Illouz que ens il·lustren sobre una tendència que se’ns imposa: “Sempre ens trobem comparant la nostra parella no només amb les parelles que coneixem o creiem que coneixem, sinó, també, amb una espècie de candidat ideal immillorable que podria estar esperant-nos allà enfora”. Es dediquen republicans i juntaires a comparar possibles socis mentre es barallen? Sobre el paper, les expectatives de canvi de parella són molt diferents per als uns i els altres.
nbsp;
ERC pot contemplar eventuals alian­ces amb els comuns i, potser, amb el PSC (a Madrid el suport republicà a l’Executiu de Pedro Sánchez estableix un precedent), però Junts no té cap alternativa a la seva actual parella de ball, encara que el pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona provoca alguns dubtes. Dins d’aquest panorama, en els Roper catalans, com en qualsevol parella, té la paella pel mànec el partit amb més números de telèfon per muntar-se una cita amb els altres.

Etiquetes: