ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Entre la mentida i l’oblit. El laberint de la memòria col·lectiva
4549
post-template-default,single,single-post,postid-4549,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

20 gen 2012 Entre la mentida i l’oblit. El laberint de la memòria col·lectiva

 

Tota memòria és una elaboració subtil, molt fràgil i complexa, que combina record i oblit, en la qual impacten els traumes que vivim i també la mentida, la desfiguració i la propaganda. Som memòria o no som res. Aquest llibre aborda diversos casos concrets vinculats a la memòria col·lectiva mundial, europea, espanyola i catalana que s’incrusten en el nostre present amb dolor i amb polèmica, amb el regust agredolç de les ombres i els noms esborrats. I ho fa combinant exemples de la política, de la literatura, del cinema, de l’art i de la vida quotidiana en escenaris tan diversos com Buenos Aires, Berlín, Nova York, París, Mauthausen, Varsòvia, les trinxeres de la batalla de l’Ebre, Madrid o Barcelona. Una pregunta travessa de ple aquest viatge: Quin valor té el nostre passat recent en aquesta actualitat que entronitza el que és efímer?