ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | En carn viva
7217
post-template-default,single,single-post,postid-7217,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

16 gen 2022 En carn viva

El món, el dimoni i la carn, els tres enemics de la virtut segons la tradició cristiana. Gràcies a la política espanyola de vol gal·linaci –valgui la redundància–, la carn ocupa les portades, molt més que en els temps del destape , quan vam passar del “prietas las filas” al “prietas las carnes”, verbigràcia Susana Estrada com a mite fundacional del nostre erotisme de masses. En els meus anys infantils, la carn que arribava a la taula fami­liar era, en general, dolenta. Recordo amb horror aquells bistecs que feien bola i que eren la tortura de les criatures de la naixent classe mitjana, això era la classe obrera amb els llibres del Círculo de Lectores a la prestatgeria del saló menjador.
 
Amb el pas dels anys, servidor va descobrir que existia una carn tendra i sucosa que justificava el sacrifici del bestiar boví, per a plaer i gaudi de l’espècie humana. En un viatge a les profunditats dels Estats Units, també va saber aquest cronista que la cocció de la carn no es limita a la tríada local (“molt fet, poc fet o al punt”), i que els ianquis tenen tants matisos en aquest assumpte que un ha de posar-se de genolls i donar gràcies als cowboys del Far West. D’altra banda, a Casa Rufo, a Bilbao, el col·lega i amic Xabier Lapitz –de bon paladar– em va mostrar que una bona mitjana pot portar-te a les portes del paradís, sigui dit amb respecte per a vegans i altres virtuosos
 

La dreta ha convertit les assenyades paraules de Garzón en un delicte de lesa pàtria

 
Fins ara, no havia pensat mai en la carn en termes de dreta-esquerra. Moderat com soc, escolto el doctor Jaume Padrós –bon comensal– quan m’adverteix amb raó que no abusi de les carns vermelles, la qual cosa significa que val més poc i bo que molt i dolent. Així anem passant. Però l’entrada de la carn a l’agenda política deixa la meva capacitat d’anàlisi en carn viva. No me’n sé avenir.
 
La dreta ha convertit les assenyades paraules del ministre Garzón sobre la carn produïda a les macrogranges en un delicte de lesa pàtria, davant la qual cosa el president Sánchez i el PSOE han demostrat que tenen pànic a plantar-li cara al PP. La falòrnia no ha estat desmen­tida per la Moncloa, vatua Déu. Menció especial mereixen alguns barons que només es distingeixen dels conservadors en el fet que, pel que sembla, no van a missa els diumenges. Amb uns socialistes tan acomplexats davant l’adversari, un enyora fins i tot Zapatero.

Etiquetes: